جدید کروز کنترل ال 90 اتوماتیک و ساندرو و تندرپلاس نمایش بزرگتر

کروز کنترل ال 90 اتوماتیک و ساندرو و تندرپلاس

وارداتی ایران تندر

محصول جدید

کروز کنترل ال 90 اتوماتیک و لیمتر

جزئیات بیشتر

4 قلم

64,000,000 ریال

افزودن به لیست دلخواه

مشخصات

رنگ مشکی
گارانتی یکساله
مخصوص مدل سال همه مدلهای گیربکس اتوماتیک ال90 ساندرو و تندرپلاس
طرح و مدل کروز کنترل و لیمتر
نقشه نصب دارد
منبع تغذیه برق خودرو

اطلاعات بیشتر

ویسنده: علیرضا کرامتیان، مدیر مرکز فنی(آموزش و پشتیبانی فنی، گارانتی) و شبکه نمایندگی های خدمات پس از فروش ایران تندر

در دنیای پر سرعت فناوری خودرو، کروز کنترل به عنوان یک ویژگی مهم ظاهر شده است که هم ایمنی و هم راحتی را در رانندگی های طولانی افزایش می دهد. چه یک راننده باتجربه یا یک تازه کار در جاده باشید، درک کروز کنترل و مزایای آن ضروری است. در این مقاله ایران تندر به دنیای کروز کنترل خواهیم پرداخت و عملکرد، مزایا و نکاتی برای استفاده بهینه از آن را بررسی خواهیم کرد.

سیستم نگهدارنده سرعت یا همان کروز کنترل (به انگلیسی Cruise Control) سیستمی در خودروهاست که اجازه کنترل سرعت در یک وضعیت ثابت را برای راننده فراهم می کند. این سیستم معمولاً با کنترل میزان هوای ورودی به محقظه احتراق وظیفه خود را به انجام می رساند. در واقع هدف استفاده از کروز کنترل نگه داشتن دقیق سرعت به میزان دلخواه راننده بدون هیچگونه دخالت خارجی است. در این سیستم امکان تثبیت سرعت خودرو در شرایط مختلف بدون استفاده از پدال گاز از طریق کلیدهای واسط فراهم شده است.

تصور کنید که آماده سفری با بهترین دوستان خود می شوید اما شما تنها کسی هستید که می توانید راندگی کنید و جاده ای هزار کیلومتری در پیش روی شماست. فکر کردن درباره این جاده که حداقل چندین ساعت از آن مسیری مستقیم است پیش از نشستن پشت فرمان نیز شما را خسته خواهد کرد! اما خوشبختانه کروز کنترل می تواند باز زیادی را از روی دوش شما بردارد.

کروز کنترل امکانی ارزشمند در خودروهای امروزی است. سفرهای طولانی بدون این امکان خسته کننده تر خواهند بود. زمانی استفاده از کروز کنترل در خودروهای امریکایی نسبت به خودروهای آسیایی یا اروپایی متدوال تر بود چرا که جاده های امریکا طولانی تر و مستقتیم بوده و عموماً مبدا و مقصد از یکدیگر فاصله زیادی دارند.

اولین خودرویی که به کروز کنترل مجهز شد خودروی ایمپریال کرایسلر مدل ۱۹۵۸ بود. این سیستم مکانیکی به میل گاردان موتور متصل بود و یک تنظیم کننده بر روی داشبورد وجود داشت که با آن میزان سرعت مشخص می شد. این سیستم سپس توسط یک موتورالکتریکی میزان گاز ورودی خودرو را با این سرعت تنظیم می کرد.

کروز کنترل چیست؟

کروز کنترل، که اغلب به عنوان کنترل سرعت یا سرعت خودکار از آن یاد می شود، یک ویژگی است که معمولا در وسایل نقلیه مدرن یافت می شود. این به رانندگان اجازه می دهد تا بدون فشار دادن مداوم پدال گاز، سرعت خود را ثابت نگه دارند. به جای راننده خودرو، سرعت آن توسط کروز کنترل مدیریت می‌شود و تجربه رانندگی راحت‌تری را ارائه می‌دهد.

کروز کنترل چگونه کار می کند؟

سیستم های کروز کنترل برای حفظ سرعت از پیش تعیین شده توسط راننده طراحی شده اند. عملیات اساسی شامل:

روشن کردن کروز کنترل:

برای فعال کردن کروز کنترل، راننده معمولاً باید یک دکمه یا سوئیچ روی فرمان یا داشبورد را فشار دهد.

تنظیم سرعت کروز کنترل:

پس از فعال شدن کروز کنترل، راننده می تواند با شتاب دادن به سرعت مورد نظر و سپس فشار دادن دکمه "Set" یا "Cruise" سرعت مورد نظر را تنظیم کند. سپس خودرو تا زمانی که به صورت دستی غیرفعال شود این سرعت را حفظ می کند.

تغییر سرعت کروز کنترل:

رانندگان معمولاً می‌توانند با استفاده از دکمه‌ها یا سوئیچ‌های روی فرمان، تغییرات جزئی در سرعت تنظیم‌شده انجام دهند. این امکان تنظیم دقیق کروز کنترل را فراهم می کند.

غیرفعال کردن کروز کنترل:

برای خاموش کردن کروز کنترل، رانندگان می توانند یا روی پدال ترمز ضربه بزنند یا با استفاده از کنترل ها آن را به صورت دستی خاموش کنند.

نسخه های ابتدایی کروز کنترل مدت های قبل تر از پیدایش خودروها مورد استفاده قرار می گرفت. جیمز وات، مخترع و مهندس مکانیک اوایل قرن ۱۷ میلادی سیستمی را اختراع کرد که اجازه می داد موتورهای بخار در سربالایی و سراشیبی سرعت ثابت خود را حفظ کنند. اما کروز کنترل به شکلی که ما امروزه می بینیم اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی ساخته شد؛ در آن زمان ایده استفاده از دستگاه کنترل کننده برقی که بتواند سرعت جاده را کنترل کرده و میزان گاز خوردن وسیله نقلیه را مطابق آن تنظیم کند به ذهن مهندسین آمده بود.

نقد و نظرات

نوشتن نقد و نظر

کروز کنترل ال 90 اتوماتیک و ساندرو و تندرپلاس

کروز کنترل ال 90 اتوماتیک و ساندرو و تندرپلاس

کروز کنترل ال 90 اتوماتیک و لیمتر